Rosa Maria Jørgensen

Min mor Rosa Maria Jørgensen har sit mellemnavn fra hendes mormor Maria Pedersen Schmidt.
Hun blev født 27/6 1937 på Adamshøj i Kværkeby, hvor hendes far arbejdede som gartner, og dåben foregik 29/8 1937 i Kværkeby kirke.
I forbindelse med hendes fars arbejde som gartner på både herregårde og ved gartnerier, så kom hun og hendes tre søskende til at vokse op mange steder i Danmark. Ved sin konfirmation i 1951 boede var hun og hendes familie bosat i Bredstrup ved Fredericia, og efter sin konfirmation kom Rosa som så mange piger dengang ud at tjene. Ikke alle steder var dog lige rare - bl.a. var der en frue, som slog hende med en børste - og så kom min mormor Marie ellers sporenstrengs over og hente sin datter fra den gård i det jyske, hvor hun tjente! Hendes forældre var jo i midten af 1950erne flyttet til Kokkedal i Nordsjælland, hvor de slog sig ned og fik deres base de næste mange år. Og det var da også her, at den unge Rosa fik øjnene op for det at gå til baller og møde det modsatte køn. At man så efter et godt bal kunne blive lidt træt, og falde i søvn i jordbærbedet under arbejdet næste dag, det er jo en anden sag  
Efter at have haft et par kærester, så var det jo så at min mor i 1957 mødte min far Wilhelm Karl Christian Dencker ved en lokal sankthansfest, og blev forlovet med ham ganske kort efter.

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

06.04 | 19:41

Hej Laila...Jeg fandt nu ud af du har denne side og vil spørge dig om du modtog mine beskeder jeg sendte på Facebook tidligere i aften?

...
14.07 | 11:40

Hej Laila
Nej min mor døde desværre også i 2011. Det er sjovt at find billeder af sin familie på nette.
Mvh Jette

...
05.05 | 00:00

Hallo Brian. My name is Annette Hartz, and my fathers name was Emil Kai Henry Hartz. Angelo was his brother. It means that we are cousins.

...
07.02 | 23:56

Tusind tak for hjælpen, Jette....og rart at høre fra dig. Ja, min far kunne ikke helt erindre navnene - lever din mor stadig ? Min far døde desværre i 2011.

...
Du kan lide denne side